condiţii generale de vânzare

CONDIŢII GENERALE DE VÂNZARE

DOMENII DE APLICARE

Acestor condiţii contractuale de vânzare, se supun toate vânzările contractate cu societatea noastra pe cale electronică.

IDENTIFICAREA AUTORULUI OFERTEI

Brazilian bikini shop SARL, 75 Chemin des Collettes, Cagnes sur mer, Côte d'Azur, FRANCE
R.C.S. ANTIBES 509778270 N° de GESTION 2009 B 21 - SIRET: 509778270 000 17
TVA INTRACOM: FR 36 509778270 - Telefon: 0033.9.67.17.01.14

INFORMAŢII PENTRU CONSUMATOR

Caracteristicile esenţiale ale produselor noastre vândute pe cale electronică sunt disponibile în conformitate cu articolul L 111-1 din Codul Comercial de pe site-ul www.costume-de-baie.com

Preţurile noastre sunt afişate per articol şi per referinţă. În plus, pe lîngă preţul total al comenzii (adică suma preţurilor articolelor care compun lista) şi preţul final (suma  preţurilor  articolelor care cuprind comanda plus taxele de livrare) taxele de telecomunicaţii privind comanda, inerente la accesarea site-ului, rămân în responsabilitatea clientului.

Aceste condiţii contractuale de vânzare sunt disponibile în limba română, în conformitate cu dispoziţiile de la punctul 5 de mai jos. Acestea pot fi imprimate, urmând instrucţiunile site-ului.

Clienţii care au nevoie de mai multe informatii, pot contacta serviciul Relaţii cu Clienţii la următorul număr: 0033.9.67.17.01.14.

CONDIŢII DE VALIDITATE

Condiţiile de validitate a ofertelor de produse si preţurilor acestora sunt determinate de actualizarea site-ului cu colecţiile sau promoţiile noastre şi rămân aplicabile atât timp cât acestea rămân accesibile pe site, acest lucru este făcut în conformitate cu articolul 1369-4 din Codul civil.

PERIOADA DE GÂNDIRE

În conformitate cu articolul L 121-20 din Legea Drepturilor Consumatorilor şi Ordonanţei din august 23, 2001, clientul primeşte o perioadă de gândire de şapte zile de la livrare. În această perioadă clientul poate întoarce produsul pentru schimb sau să-l restituie definitiv fără penalităţi, la adresa de mai jos. Cu toate acestea, costurile de returnare vor fi suportate de client. Costurile  poştale de returnare le suportăm noi, în cazul unui schimb. În cazul unei cereri de rambursare, aceasta va avea loc în termen de 7 zile de la întoarcerea articolului.

Brazilian bikini shop SARL
75 chemin des Collettes
06800 Cagnes sur mer
France

ETAPELE ÎNCHEIERII VÂNZĂRILOR

1- Culegeţi adresa www.costume-de-baie.com.

2- Urmaţi instrucţiunile de pe site.

3- Urmaţi instricţiunile necesare pentru a înregistra un cont nou.

4- Completaţi formularul de comandă.

5- Verificaţi dacă nu s-au comis erori în comandă.

6- Validaţi comanda, preţul total şi preţul final.

7- Confirmarea primirii comenzii pe cale electronică de către costume-de-baie.com

8- Confirmarea comenzii pe cale electronică de către brazilianbikinishop, la data expedierii şi în cazul indisponibilitaţii noastre eventuale.

9- Primirea comenzii.

10- Debitarea contului clientului cu suma preţului total al articolelor şi a costului transportului.

 

Odată cu completarea formularului de deschidere a contului, cu comunicarea datelor personale, a numarului cardului bancar şi a datelor confidenţiale şi a validării comenzii de către client, el se obligă să respecte condiţiile contractuale prezente, în confrmitate cu articolul 1316-1 al Codului Civil.

PREŢ, FACTURĂ

Preţurile noastre includ toate taxele.

Pentru client se eliberează factură în conformitate cu dispoziţiile sus menţionate prin aplicarea articolelor L 121-18 et L 121-19 din Codul Comercial.

CONDIŢIILE DE PLATĂ

Achitările cumpărăturilor se efectuiază prin Paypal, Carduri bancare (visa, mastercard) şi orice alt mod de plată acceptat de către paypal. Cecurile personale, viramentele bancare, mandatele poştale.

DATELE BANCARE

Paypal este unicul    mod, prin spaţiul său securizat, care are acces la informaţiile bancare ale clientului. Aceste informaţii nici intr-un mod nu sunt reflectate pe site-ul brazilianbikinishop.

Doar informaţiile legate de comenzi, sunt prelucrate automat.

LIVRAREA

Clientul poate urmări etapa în care se află comanda sa, din contul său securizat de pe costume-de-baie.com.

În momentul efectuării comenzii, clientul trebuie să aleagă locul de livrare, la domiciliu, la birou, la o persoană terţă, în staţiunea unde se odihneşte…

În cazul absenţei în momentul livrării, la adresa indicată de către client, va fi lăsat un aviz de livrare în căsuţa poştală: e posibil să ridicaţi coletul apoi la Oficiul Dumneavoastră Poştal timp de 10 zile de la data de cînd a fost lăsat avizul. Dacă coletul este livrat de către curier, deasemenea va fi lasat un aviz în căsuţa poştală a clientului. Clientul va fi rugat să contacteze curierul pentru a conveni asupra unei date de livrare. Clientul are posibilitatea să livreze articolele, către orice persoană doreşte, dacă aceasta are domiciliul permanent oriunde pe glob. Produsele vor fi livrate la adresa pe care clientul a indicat-o în comandă.

Toate livrările noastre sunt anunţate prin e-mail.

Brazilianbikinishop livrează oriunde în Franţa metropolitană (Inclusiv Corsica),  şi restul lumii. Termenele de livrare sunt întotdeauna orientative. Depăşirea acestora, nu poate în nici într-un caz să fie socotit ca motiv de anulare a comezii date şi nu dă drept la nici un fel de despăgubire.

Dacă timp de 30 de zile comanda nu a fost livrată, din motive alte decît forţele majore, comanda poate fi anulată la iniţiativa oricărei părţi; cumărătorul putînd obţine rambursarea fără nici o întîrziere a sumelor achitate, excluzând orice fel de compensaţie a daunelor şi intereselor. Sunt considerate ca forţe majore în care brazilianbikinishop le are ca scuză de nerespectare a obligaţiilor de livrare : război, răscoală, incendii, inundaţii, greve, accidente, incapacitatea de a fi livrate…

În orice caz, livrarea produselor noastre cu întîrziere, nu poate avea loc, dacă clienţii cunosc şi respectă obligaţiile lor faţă de noi.

Fiecare livrare este astfel efectuată, încît produsele să fie puse la dispoziţia clientului de către transportator, prin sistemele de control utilizate de către transportator, aşa ca sistemele de urmărire a livrării prin Internet oferite de către Deutchepost pe baza recomandărilor, sau acela oferit de către Chronopost pentru livrările expres.

Este de datoria destinatarului să verifice coletul la primire şi doar atunci să facă orice reclamaţie justificată, sau să refuze chiar coletul, în caz că acesta prezintă urme de a fi fost deshis sau semne de deteriorări. Aceste obiecţii şi reclamaţii trebuie să fie adresate transportatorului, prin scrisoare recomandată, în timp de trei zile lucrătoare, după livrarea produsului, o copie va fi imediat transmisă şi către brazilianbikinishop. Imposibilitatea de a face această solicitare în timpul sus menţionat, va opri orice acţiune contra transportatorului, conform articolului L 133-3 din Codul Comerţului şi brazilianbikinishop nu va mai putea fi atrasă ca garant.

În cazul în care produsele livrate nu corespund calitativ şi cantitativ specificaţiilor menţionate în bonul de livrare, clientul trebuie să îşi manifeste reclamaţiile timp de 15 zile după livrare. În caz de întîrziere, produs lipsă sau defect, clientul se poate adresa Serviciului Clienţi. Cînd este vorba de o comandă pe cale electronică, nici o reclamaţie, de nici un fel nu poate fi rezolvată direct în magazin

Coletul poate fi trimis prin:

  • Deutchepost – Recomandat, pentru livrările în întreaga lume excepţie făcînd Franţa şi Italia.
  • Poşta - Lettre Max pentru livrările în Franţa şi teritoriile dependente
  • Chronopost international, pentru livrările expres în Franţa şi în întreaga lume.
  • SDA Express pentru Italia.

Clientul este informat prin e-mail despre livrare, cînd i se comunică numărul de urmărire, pe care îl poate folosi pe următoarele site-uri: www.laposte.fr/csuivi, www.deutschepost.de, www.sda.it ou www.chronopost.fr. În cazul unor reclamaţii, clientul trebuie să ofere numarul de urmărire menţionat în e-mail-ul trimis de către costume-de-baie.com. E nevoie de la 2 la 5 zile pentru a fi livrată, sau pentru a primi un aviz în căsuţa poştală.

Din momentul cînd clientul primeşte înştiinţarea, el are 10 zile pentru a merge la Oficiul Poştal să îşi ridice coletul. Dacă aceast termen va fi depăşit, coletul va fi reîntors către brazilianbikinishop. Serviciul Clientelă vă face legătură cu clientul, pentru o eventuală retrimitere, sau în cazul refuzului din partea clientului, pentru o rambursare a comenzii. Totuşi, dacă după 5 zile lucrătoare, clientul nu are noutăţi despre comandă, el tebuie să se apropie de cel mai apropiat Oficiu Poştal de adresa indicată pe comandă. În caz că nici Oficiul Poştal, nici sistemul de urmarire al livrărilor, (www.coliposte.net ou www.chronopost.fr) nu indică vre-o informaţie despre coletul dat, clientul trebuie să se adreseze la brazilianbikinishop cu ajutorul Serviciului Clientelă, care vor porni o anchetă asupra serviciilor Poştale. Timpul de răspuns al Poştei variază de la una la trei săptămâni, de la momentul primirii dosarului de către brazilianbikinishop.

- Dacă coletul este găsit, el este livrat clientului : procedura de recepţie urmându-şi cursul normal (depozitarea coletului , sau aviz de tranzit)

- Dacă coletul este declarat pierdut ( răspunsul final este formulat definitiv în termen maxim, sau trei săptămîni)

RECLAMAŢII , RETUR

Fără a aduce vre-un prejudiciu dreptului clientului de a se răzgîndi, conform articolului 5, toate retururile din motive legale trebuie efectuate timp de 15 zile de la data recepţiei. Articolele trebuie să fie noi, întregi, complete, cu etichetă, nespălate, ne uzate.

După aceste 15 zile, nici un retur nu va fi acceptat.

Brazilian Bikini Shop SARL - RETUR
1567 Route des Pugets,
Batiment à l'étage de la boulangerie Multari
06700 Saint-Laurent-du-Var,
Côte d'Azur
France

Pentru toalte celelalte informaţii, reclamaţii sau întrebări legate de condiţiile de vânzare, contactaţi-ne.

Brazilian Bikini Shop SARL - RECLAMAŢII
1567 Route des Pugets,
Batiment à l'étage de la boulangerie Multari
06700 Saint-Laurent-du-Var,
Côte d'Azur
France

Sau prin e-mail la următoarea adresă :

contact@costume-de-baie.com, menţionând referinţele şi data comenzii.

Riscurile şi costurile legate de retur sunt întotdeauna pe seama cumpărătorului. Dacă returul se face din cauza unei erori de ale noastre, aceste costuri vă vor fi rambursate. În formular cumpărătorul va indica, dacă el vrea să obţină o rambursare, sau să i se ofere un credit.

În cazul unei rambursări, odată ce produsele au fost primite, verificate şi acceptate de către serviciul nostru, rambursarea sumei achitate se va face prin creditarea contului bancar corespunzător cardului bancar de pe care s—a efectuat plata în timp de treizeci de zile de la primirea articolelor returnate de căte compania brazilianbikinishop.

Articolele returnate de către client incomplete, deteriorate, murdare, nu vor fi rambursate.         

În cazul unei creditari, indicaţi în formularul de retur livrat cu comanda Dumneavosatră, cererea de creditare. Odată ce bunurile vor fi primite, verificate, acceptate, serviciul nostru vă va trimite un cod cu ajutorul caruia veţi putea consuma creditul Dumneavoastră. Orice credit obţinut de pe urma unor achiziţii on-line, nu vor putea fi folosite direct în magazin. Dacă returul este făcut din cauza noastră, costurile legate de acesta vor fi adăugate la creditul oferit.

Articolele returnate incomplet, deteriorate, murdare de către client, nu vor putea fi subiectul unui credit.

FORMULARELE ELECTRONICE-PROTECŢIA VIEŢII PARTICULARE

Comapania brazilianbikinishop a format un fişier electronic care necesită cereva informaţii cu caracter personal legate de clienţi. Cu orice comandă efectuată pe www.costume-de-baie.com de către un nou client, face ca baza noastră de date să fie suplinită cu puţinul de informaţii necesare ca pe parcurs să se poată răspunde mai bine aşteptărilor şi să ajute la îmbunătăţirea serviciului de asistenţă asigurat de către Serviciul Relaţii cu Clienţii E-commerce. Această bază de date este obiectul unei declaraţii, care confirmă că răspunde cererilor legii referitoare la fişierele de date şi libertăţii informaţionale din 6 ianuarie 1978, modificată prin legea din 6 august 2004.

În cazul în care clientul a dat acordul la comunicarea datelor sale personale, el are atunci tot dreptul care este prevăzut de lege , de acces individual, de modificare, ştergere, în această privinţă el poate să şteargă informaţiile care nu mai sunt pertinente, prin scrierea unei cereri către compania brazilianbikinishop, la adresa următoare :

Brazilian Bikini Shop SARL
75 chemin des Collettes
06800 Cagnes sur mer
France

În funcţie de alegera făcută la înregistrare sau la prima consultare legată de contul său pe Internet, clienţii vor putea să aleagă posibilitatea de a primi oferte, sau de a fi contactaţi în legătură cu anumite promoţii pe cale electronică.

Dacă un client nu mai doreşte să primească nici un fel de oferte, el poate să scrie o cerere la adresa contact@costume-de-baie.com.